Succestival ook in 2021 alleen als online editie

Huidige coronamaatregelen zetten streep door live editie Succestival

Toen we begonnen met de voorbereidingen van Succestival 2021 was voor ons meteen duidelijk dat we nog niet zonder coronamaatregelen een evenement konden organiseren. Daarom hebben we met vol enthousiasme altijd ingezet op zowel een online als een (kleiner) fysiek evenement. Richting de zomer leek het er sterk op dat we voor de live editie flink konden opschalen. Het aantal besmettingen ging naar beneden, en maatregelen werden tot een minimum beperkt. We weten allemaal dat dit helaas van korte duur was. De huidige maatregelen rondom het organiseren voor evenementen zorgen er nu toch voor dat we het live Succestival in 2021 moeten annuleren en dat we alleen een online-editie hebben op 9 september.

De belangrijkste reden voor het annuleren van de live editie van Succestival is de onduidelijkheid in de huidige reglementen. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen geplaceerd en ongeplaceerd, binnen- en buitenlocaties, en toegang met coronatoegangsbewijs. Aangezien ons kennisfestival zowel binnen als buiten plaatsvindt en geplaceerd, maar ook met looproutes, kan het RIVM ons geen definitieve duidelijkheid geven over het voldoen aan coronamaatregelen. Los van de mogelijke interpretatie van maatregelen hebben we daarom zelf de conclusie getrokken dat het niet verstandig is om een live evenement te organiseren in de opzet zoals dat was voorzien.

Wat hierbij ook speelde was dat er veel vragen binnenkwamen over de regels en voorwaarden (testen, vaccinatie, 1,5 meter etc.) en dat er daarom ook terughoudendheid was op het inschrijven voor het live evenement. Tenslotte hebben we ook de overweging gemaakt dat het als partner van Mojo (in de vorm van AFAS Live) niet goed voelt om een festival te organiseren, terwijl onze partner dit al meer dan anderhalf jaar niet kan doen. Toch hadden we er erg veel zin in om 750 mensen een geweldige live-ervaring te bieden en te ontvangen in ons nieuwe clubhuis. De plannen zijn in ieder geval helemaal klaar voor de volgende keer 

De deelnemers aan de live editie van Succestival worden automatisch toegevoegd aan de online editie van Succestival en krijgen vanzelfsprekend nog een persoonlijke mail met alle consequenties die deze wijziging voor hen heeft.

Onder het motto ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’ betekent dit dat er nu onbeperkt aantal deelnemers toegestaan zijn voor de online-editie van Succestival 2021. Het belooft een ontzettend gave editie te worden met 40 sessies op één dag, die niet alleen inhoudelijk op (de software van) AFAS ingaan, maar waar ook meer dan voldoende ruimte is voor soft skills en fun.

Inschrijven voor Succestival is nog mogelijk op www.succestival.nl.